Historie

Historie

Ontwikkelaar ROWonAIR® – Jochum Bierma
“De roeisport echt toegankelijk maken voor iedereen en overal.
Dat is revolutionair en dat is onze visie”

Iedereen zou op elk water moeten kunnen genieten van een ongecompliceerde intensieve roeitraining. Het belangrijkste daarvoor is dat de roeiboot makkelijk vervoerd kan worden. En dat hebben we bereikt met ROWonAIR® roeiboten. ROWonAIR® verandert je sup-board, skiff, kajak, Canadese kano of klassieke kano in een volwaardige roeiboot met riggers en rolzitje.
In vergelijking met andere fabrikanten bieden we niet alleen traditionele achteruitroeisystemen aan maar ook het innovatieve RowVista® voorwaarts roeisysteem. In tegenstelling tot systemen met glijdende riggers die de lichaamsbeweging beperken, maken onze roeisystemen het mogelijk om comfortabel op lange tochten te roeien.
Onze ROWonAIR® roeiboten zijn van hoge kwaliteit en duurzaam en je kunt ze overal mee naartoe nemen. Dit is een roeiboot die pure vrijheid garandeert voor recreatieve roeiers en ambitieuze sporters!

Importeur ROWonAIR® Nederland – Sebastiaan Zuiddam

“Het idee is zo goed doordacht en zo perfect uitgewerkt, dat ik maar aan één ding kon denken: hier moeten meer mensen van genieten.”

Sebastiaan was negen weken oud toen hij voor het eerst op zee zeilde. Zijn hele jeugd stond in het teken van varen: van familievakanties op een wedstrijdzeilboot tot snel, sneller, snelst als puber op raceboten. In de loop van de jaren begreep hij dat size does matter als het om boten gaat. Want op zee geldt: hoe kleiner het bootje, hoe groter het plezier! Door de diepstekende kiel van de ouderlijke zeilboot, lukte het nooit om bijvoorbeeld op de Waddenzee de mooie, gekke plekjes te bereiken. En toen was daar ineens dat ene bootje dat met alle vrijheid. Het bootje dat Sebastiaan eindelijk kon brengen naar al die mooie plekken waar hij graag naartoe wilde.

Het in Oostenrijk gevestigde ROWonAIR® bleek dé oplossing: ultieme vrijheid zonder rompslomp. De mogelijkheid om ROWonAIR® te vertegenwoordigen was er en zo begon het avontuur. In nauwe samenwerking met de Nederlandse ontwerper Jochum Bierma vormt Sebastiaan het lokale partnerschap van ROWonAIR®. Door in gesprek te gaan met mensen die passie hebben voor watersport, is het mogelijk bestaande producten te blijven verbeteren en nieuwe producten op de markt te brengen. Zo is de groei van ROWonAIR® net zo eindeloos als de vrijheid die de producten bieden.

Synergie  ROWonAIR® Nederland – Roeiplezier | Enjoyrowing

Per 1 januari 2021 werkt Rowonair nauw samen met de ervaren roeicoach Carla Beekman. Zij is oprichter van Roeiplezier | Enjoyrowing en het Saarrowingcenter en sinds ruim 25 jaar internationaal actief in de roeisport. Het doel is niet alleen nieuwe roeiers met een ROWonAIR® op weg te helpen met de roeitechniek, maar ook om voor ervaren roeiers een inspirerend en vernieuwend aanbod van reizen en tochten te ontwikkelen. De veelzijdige en ongecompliceerde ROWonAIR® is bij uitstek geschikt hiervoor.

Back to Top

+31332003197

Telefonisch bereikbaar Ma - Vr : 09:00am – 17:00pm